2016 Norge – Lofoten

Välkommen till Valborgs blogg! Du kan följa oss genom att prenumerera på uppdateringar längst ned på sidan.

Klicka på kartan och scrolla med musen för att zooma. Klicka på en bild för bildspel.

Längst ner på sidan kan du skriva en aktuell kommentar och bifoga en bild – skriv bildtexten i ett nytt stycke på slutet av kommentaren.

Om du vill skriva något om ett tidigare avsnitt på resan så använd länken “Svara” underst på kommentaren det gäller. Använd de blåa pilarna nere till höger på skärmen för att snabbt hoppa till slutet eller början på sidan (fungerar inte på iPhone).

Klicka på “Nyare kommentarer” för att se det senaste! Eller klicka här
(alla kommentarer får inte plats på en sida)

Nu har vi lagt alla bilderna på en egen sida – se menyn! Eller klicka här

1685 nm 3/7 – 7/9

142 comments

 • karin.haby karin.haby

  24/7 till Åndalsnes. 42 nm, V 0-10 m/s, sol

  Upp tidigt i morse och hann vinka till Amanou och Peter och Görel innan vi lämnade Finnøy för att segla in mot land och de höga bergen. Det var alla olika vindar inkl stiltje så det blev både gennaker och motor och mittemellan. Varmt hela dagen och när vi lagt till i Åndalsnes långt inne i Romsdalsfjorden kom åskan och blixten samtidigt som störtregnet. Vi hann precis göra klart skepp, få upp sittbrunnskapellet och ordna mat innan gänget – Carina, Harald, Lisbet, Erik – steg av tåget och en stor regnbåge inramade dalen.
  Ådalsnes verkar norskt klättringseldorado och 50 m från båten ligger en fantasifull byggnad med klättermuseum och klättervägg.

  Romdalseggen i Åndalsnes

  • Lisbet Åkesson Lisbet Åkesson

   Vi följer smaragdgrönt vatten nerför hisnande berg – vart är vi på väg? Ny besättning åker tåg till vackra Åndalsnes och väntande Valborg i hamnen.

  • Erik Erik

   Regnbågen finns där om man ser med lupp.

   • Lisbet Åkesson Lisbet Åkesson

    Regnbågen

   • Lisbet Åkesson Lisbet Åkesson

    Där ligger Valborg, som nummer ett av två båtar, hon som ska vara ”hemma” för 6 vuxna i en vecka. Ca 20 kvadrat att dela på. Det låter som en dokusåpa men vi kallar det semester.

    • Lisbet Åkesson Lisbet Åkesson

     Vi följer smaragdgrönt vatten nerför hisnande berg – vart är vi på väg? Ny besättning åker tåg till vackra Åndalsnes och väntande Valborg i hamnen.

  • Gustav Gustav

   Vilka otroliga vyer! Klättringseldorado låter spännande. Där hade man gärna varit med 🙂

 • Karin Karin

  23/7 till Finnøy. 33 nm, N 1-5, sol 🙂

  Det är lite olika med fiskelyckan – Peter o Görel som seglar med Amanou i Norge i sommar har precis dragit upp en 10 kilos torsk som blivit anrättad enligt konstens alla regler med insaltning och avsaltning etc och som de bjöd på när vi anlände Finnøy i yttersta havsbandet där vi stämt träff. Jättegott med pepparrot och smör och potatis till och en trevlig kväll med massa tips om öar och ställen inför fortsatta färden norrut. Kartan är nu full med kryss och pilar, bl a finns världens nordligaste whiskydestilleri på en ö här i närheten. Och på Lofoten är det fin Lerinutställning. Och Ragnar fick info om norska fiskeförhållanden och vilka torsketafsar som gäller (större!).
  Skärgården här är annorlunda mot det vi upplevt hittills. De höga bergen syns fortfarande inne på fastlandet men öarna i havsbandet är flacka och rundade av inlandsisens framfart. Tydligen fortsätter det så här ett tag norrut nu, med skärgård full av kobbar och skär och lite mer att navigera i. Grannt är det, och ljuset – nu vid midnatt är det bara lätt skymning med vackert rosa himmel.
  Annars var dagens stora händelse att vi blev anropade på VHF’en av ett militärfartyg som tyckte vi seglade för nära, dvs närmre än 500 m. Så det var bara att falla av och lägga om kurs. Vet inte riktigt vad det var för övning – eller allvar (5 år efter Utøya, mycket om det radion) – men det var tre anonyma skepp som låg i en fjord och spärrade farleden, presenterade sig som “natal war ships”. Lite störande att bli påmind om den verkligheten, men efter en stunds seglande var balansen återställd och semesterron tillbaka. Framme på Finnöy där vi mottogs av den vänlige hamnvakten var det idyllen igen. Här bodde Nils Finnøy som konstruerat en komplicerad motor som är utställd i glasmonter i hamnen, och så finns det förstås ett monument till hans ära. Inte en norsk by utan staty!

 • Karin Karin

  22/7 till Ålesund. 18 nm, N 1-5 m/s; sol och regn

  Lite vemodigt att lämna fina Runde idag, en väldigt speciell ö eller nästan mer som en klippa i Nordsjön. Det är inte bara fåglarna och att en får lov att komma dem så nära som gör Runde minnesvärt, utan också alla vänliga glada människor som rör sig andäktigt på ängar och stigar. Fåren som går fritt och betar överallt ger också trivsel och vägkanterna med sin rika flora är fantastiska – där ligger Tjörn i lä!
  Naturrummet/Miljöcentret är väldigt trevligt och pedagogiskt, med vänlig personal och även god fika! Det visades två filmer, den ena om den ostindiefarare som förliste utanför Runde på 1700-talet och vars skatter bärgades av norska och svenska dykare på 70-talet, med lite olika förvecklingar. Den andra, Havets sølv (Havets silver), handlade om det fina ekosystemet med sillägg täckande havets botten vilka blir sillyngel i ofattbara mängder som vandrar norrut till Barents hav, men många blir mat åt lunnefåglarnas ungar på resan. Filmen kan ses på norsk play – kan verkligen rekommenderas! särskilt inför eventuellt besök till Norges långa kust:
  https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/dvna50000510/06-03-2012#
  Efter att ha fått en lång lista med nedskrivna tips på fjordar att segla och ställen att stanna till på av den hjälpsamma norska grannbåten, kastade vi loss och seglade den korta distansen till Ålesund. Ragnar provade att fiska som vanligt och som vanligt ingen fångst. Tur att vi fick några lyrtorskar av tre fiskande flickor i går kväll! Rensade av en dam på bryggan. Lyrtorskfiléerna stekte vi här i Ålesund efter att ha kvällsvandrat runt i den välmående staden och “upp på fjälla” och beundrat utsikten. Hela stan brann ner i en orkan (pga omkullvlåst oljelampa) 1904 och byggdes upp på bara några år mha internationella tillströmmande krafter. Stilen blev Jugend/Art nouveau och husen är verkligen tjusiga.

  Polsk segelbåt lämnar Ålesunds hamn i skymningen

  • Mona

   Tack för fylliga beskrivningar av era dagliga turer till havs och på land. Kul att följa er segling längs en kust som är ganska obekant för många av oss. Ser med spänning fram emot kommande inlägg.

  • Carina Carina

   Vilken fin bild!

 • Ragnar Ragnar

  21/7 på Runde

  Fågelberget på Runde är imponerande. Det finns ca 500.000 fåglar totalt på ön! Skarvarna härskar på norra sidan, och övriga på södra delen av ön. Igår gick vi med båten längs berget och såg först havssulor överallt, i luften, i vattnet och på berget. Lite längre österut var det mängder med lunnefåglar som flög förbi med 3-4 fiskar i sina färgglada näbbar. Sillgrisslorna låg på vattnet i kolonier. Tretåig mås, stormfågel och havsörn cirklade runt klippan. Idag tog vi en tur till fots runt ön som är drygt 300 m hög. Sulorna såg vi nu långt ner på klipporna. Lunnefåglarna bygger bon i grässluttningar, och kom flygande in med fångsten till sina ungar. Dock mycket färre fåglar idag. Vi såg flera lunnefåglar, men de var för snabba att fånga på bild. En flög in i boet som bara var en meter under oss!

  Fågelberget på Runde tornar upp sig

  • Staffan Staffan

   Nya vertikala utmaningar ser jag! Nu vill vi se några snygga Puffins- bilder! Har aldrig lyckats fånga dessa på vattnet! De dyker precis när man skall ta!

 • Karin Karin

  20/7 till Runde. 47 nm, N 3-6 m/s, sol 🙂

  Idag var det äntligen dags att runda det fruktade Stadlandet. Vaknade till en lugn och stilla morgon i soligt Måløy och lovande väderutsikter med några sekundmeter vind från syd. Ute på öppet vatten visade det sig dock att det var 3 m/s från norr, så det blev motor med hissat storsegel i lätt motvind hela dagen. Fantastiska vyer in över land och imponerande höga rasbranter på öar vi passerade. Mest stup och karga klippor en inte skulle vija hamna på, men några fina långa sandstränder har vi också skymtat. Inte någon badvattentemperatur direkt men surfare i våtdräkt verkar trivas!
  Halvvägs började vi skymta målet, fågelön Runde som reste sig ur havet. Ju närmare vi kom desto mer fågelliv blev det. Plötsligt seglade vi igenom flockar med lunnefåglar som låg och fiskade på vattnet. Havssulorna hade redan mött upp ute till havs och nu såg vi dem i 1000-tal på klipporna, i luften ovanför båten och i vattnet. Tordmular och sillgrisslor torpedade fram tätt över vattenytan och ett örnpar gäckade alkorna som försökte skrämma iväg dem.
  Inne i Runde hamn är det lugnt och stilla. 2 andra segelbåtar, norska bägge, och så lokalbefolkningens båtar, varav en tredjedel i trä (5 av 15, ganska många med dagens mått). Här betalar man hamnavgift i låda, 160 kr inkl vatten och el.

  Lugna sjöar runt den beryktade Stadt-klippan

 • Karin Karin

  19/7 till Måløy. 38 nm, SV 3-11, regn

  Smatter av regn på rufftaket hela morgonen så det blev lugn förmiddag och promenad bort till Tansøys lilla bycentrum längs blåklockekantad väg. Affären öppnade dock inte förrän på eftermiddagen så det blev till att fortsätta leva på förråden, och hamnavgiften verkade vara 0 kr – fanns inga anvisningar nånstans, och heller inga faciliteter.
  Regn hela dagen och fin vind från sydväst så vi hade behaglig slör i ganska rask takt. De allt högre och spetsigare bergen avtecknar sig vackert i dimman och i de frodiga dalgångarna ligger norska gårdar och får betar på slänterna. Det är flott!
  Lade till i Måløy redan vid 19-tiden. Här ligger fler båtar och det finns en liten marina. En kan undra om de andra, liksom vi, väntar på att gå runt Stadlandet i morgon? Där möter öppet hav och det kan vara en utmaning att passera udden. Går tydligen att anhålla om eskorterad passage med norska sjöräddningen!

  Fyrhus klamrar sig fast

 • Staffan Staffan

  Det hår bra med dubbelhanded seglingen ser jag. Snart halvvägs… 🙂
  Lite segare går det här på jobbet. ….

  Bilden: flytande gas i tankarna på färjan Bergen-Stavanger sänker CO2 belastningen med 20%…

 • Karin Karin

  18/7 till Tansøy, 38 nm, SV 3-6 m/s, sol 🙂

  Dags prova uppblåsbara kanoten idag. Solsken i lagunen så vi paddlade in till en strand och landade hoppsan i ett orkidékärr med Jungfre Marie nycklar, Myrliljor, Vildlin och Ull av något slag. Väldigt fjällik känsla, som att vara vid en sjö uppe i Norrland. Klättrade igenom snårskog, över bäckar och smäckra vattenfall och kom upp på kalt berg med fin utsikt. Märklig bergart, konglomerat med alla möjliga stenar i olika storlekar infällda och med vackra lavar.
  Tuffade iväg fram på eftermiddagen och fick fin kvällssegling över fjordar med smult vatten och sol som sakta dalade. Bergen allt högre och in över land skymtar även toppar med snö på.
  Fortfarande i fullt dagsljus kl 22 gled vi in i Tansøys lilla hamn i Brufjorden, glatt invinkade av en barnfamilj i fritidsbåt och mottagna på den välreparerade bryggan av 2 av ortens 80 invånare (året runt, fler på sommaren).
  En härlig dag, men märkligt att vara den enda segelbåten i rörelse. Norrmännen verkar helst förflytta sig per motor.

  Valborg tryggt förankrad i lagunen

 • Karin Karin

  17/7 till Kjeringevågen ankarplats på Nesøy, 35 nm, SV 3-6, regn

  Sovmorgon i regnigt Feste innan vi tankade, fyllde på vatten o fixade gasol. Efter någon timmes kryss på utlagd rutt kom kaptenen på att det var en kraftledning längre fram på bara 18 meter, så vi vände 180 grader och ny rutt lades ut.
  Härlig segling över Fensefjorden och Sognesjön innan vi ankrade upp inne i en lagun omgiven av branta berg, på Nesøy. På under om Bohuslän fast 10 gånger mer! Endast en råbock gör oss sällskap.
  Inte mycket rörelse ute på havet i regnet idag, bara den obligatoriska yrkestrafiken, några fiskare och en glad vinkande dykbåt – som hette Karin.

  Skattletande dykare?

 • PG Larsson

  Hej. Signe kommer v 42. Vad med v 44?

 • Karin Karin

  16/7 till Feste. 18 nm, SV 3-8, regn

  Vinkade av Annika och Staffan efter fika ombord med deras grannar hemifrån som råkade vara i Bergen, där även en massa japaner råkade vara – Bryggen full med folk hela tiden.
  Bra tvättmöjligeter i Bergen så medans maskinerna gick utforskade vi de gamla Hansakvarteren, tittade på fiskmarknaden och promenerade upp till Floyen, Bergenbornas friluftsområde och turisternas utsiktspunkt. Allt medan regnet föll.
  Lämnade Bergen på eftermiddagen och seglade mellan gröna skärgårdsöar till Feste, ett litet lugnt ställe med endast 1 båt till i hamn – en snipa med festande lokalbefolkning som bjöd in till en pils!

  Bra med packning!

 • Karin Karin

  15/7 till Bergen. 36 nm, NV 3-7 m/s, sol 🙂

  Dagens motvind uteblev så det blev härlig segling hela dagen och motorn fick vila (så inget nytt varmvatten till dusch producerades). Anlände Bergen i kvällssol, imponerande med Bryggen och alla de gamla världsarvshusen – precis som på bild! Valborg ligger vid kaj alldeles nedanför de gamla kvarteren. Och turister från hela världen paraderar förbi och fotar husen och oss. Och vi dem!
  Härlig lunchpaus idag. Ankrade i en läad vik och låg där i flera timmar och guppade. Ankaret hade med sig en kubik kelp upp som vi borde kunnat använda till något – såg så fin och frisk ut.

  Kelpskog på ankaret

 • Karin Lidberg

  Mycket gemyt hos våra norska grannar 😄! Fått några krabbor? Ser soligt och skönt ut om än lite påklätt!? Lugna gatan i Halsbäck

  • Karin Karin

   Inga krabbor och norska grannar inte alltid så lugna, men gemytet har vi just erfarit. Blev inbjudna till grannbåten där det bjöds på svensk dansbandsmusik och vodka hos några glada ungdomar. Gulligt av dem att vilja umgås med oss 2 gamlingar, vi buggade loss till dragspel o fiol som ingick i skeppsutrustningen. En kul o udda kväll.

 • Staffan Staffan

  Som sagt inte fel med segelfri dag ibland. Man får tex lära sig att man som Norrmännen skall lägga ut krabbegarn med jollen på kvällen och sedan koka krabborna på gästbryggan på morgonen….

 • Karin Karin

  14/7 Brekkjarvik

  En skön bryggseglingsdag i Brekkjarvik med göromål i båten, stordusch för 2×10 norska pengar och ”fjällvandring” till Kongenestoppen på 185 meter med flott 360 gradersutsikt.
  Våra norska grannar fiskar stora krabbor och har kalas på bryggan hela dan. Fullt med vardagsdramatik i hamnen då båtar kommer o går, mer eller mindre lyckosamt.
  En god middag på lokala bykrogen krönte dagen (vi avstod Gästgiveriet med anor från 1600-talet och middag för 700 kr).

  Utemiddag på tipsad restaurang

 • Staffan Staffan

  Lat dag i Hamn…

 • Staffan Staffan

  Vi är i “Fiskarnas” rike eller var det olja?

 • Karin Karin

  13/7 till Brekkjarvik. 39 nm, NV 3-7, sol 🙂

  Från Espevaer till Brekkjarvik där vi knött in oss mellan stora motorbåtar och stora norrmän.
  En fin segeldag, “går som tåget” som Staffan säger. Passerat en massa fiskodlingar idag, med sprättande laxar. Och en sjöräddningsbåt med motorbåt på släp. Annars lugnt, en vanlig dag på sjön.

  Kvällssol i Brekkjarvik – årets hamn 2015

 • Annika Ingeltorp Annika Ingeltorp

  Dramatisk himmel på väg in mot kusten från Utsira

 • Annika Ingeltorp Annika Ingeltorp

  Semesterkänslan infinner sig hos delar av besättningen!

 • Staffan Staffan

  Haralds konkurrent i Skudehamn

 • Karin Karin

  12/7 till Espevaer. 46 nm, V 6-10, en del regn

  Från Skudenehavn till Espevaer via Utsira, men inte Jären och Lista 😉
  Allt väl ombord och Nordsjön bjuder på härligt gung, kanske litet för härligt ibland. Men om någon blir opasslig kan resten av besättningen segla på. Espevaer ligger inomskärs och är lika pittoreskt som gårdagens Skudenehavn, och känns inte heller musealt. Folk verkar bo och leva på riktigt här ute på öarna och det är levande samhällen även utanför segel-och turistsäsongen. Här finns hummerhamn och ufo-ring som vi tyvärr inte hinner utforska. Samt en byst över bygdes son, rest av honom själv.

  Insegling till Espevaer

  • Karin Lidberg

   Gott höra upplevelserna från vårt grannland – så nära men så annorledes! Med lust att fara dit :-)! Gustav med kompisar och engagerad särbo tog oss an gamla Halsbäcksbåten idag med skiftande resultat… Vi lär nog se mer av killgänget . Så går dagarna i Halsbäck – äventyrliga på sitt sätt! Kram Karin

 • Karin Karin

  11/7 till Skudeshavn. 26 nm, S 4-9 m/s, sol och moln

  Stavanger lite som lilla Sydney, med liv och rörelse i och runt kajerna och vattnet. Efter jättegod middag med nyfångad makrill inifrån Lysefjorden sov vi gott mitt i hamnen tills vi vaknade till bullret av motorer från två gigantiska kryssningsfartyg som lagt till på var sida om lilla Valborg. Upp och äta frukost och vinka av Carina och Harald som återvände till Västkusten med bilen. Mycket med logistiken när man långseglar!
  Vi tog en promenad i gamla stan i Stavanger med K-märkta hus från 1700-talet, prunkande trädgårdar och kullerstensgator. Fika och wi-fi på biblioteket och inhandling av lokala grönsaker på torget. Avstod besök på blomsterön Flor och Fjärö då det gick upp för oss varför det kostade 900 kr per person för ett besök – alla kryssningspassagerare lastades in i småbåtar för färd ditut, alternativt för äventyrsfärd med ribbåt på Lysefjorden.
  Efter gasoljakt lyckades vi hitta svensk flaska hos Johan P Jonsen, originell gashandlare på Holmegade 22, och kunde lugna lämna Stavanger. Fin eftermiddagssegling över Skudefjorden och anlände till fina Skudehavn på Karmøy där det var full underhållning i hamnen hela kvällen med båtar som la till och ifrån. Populärt och pittoreskt kustsamhälle – kan varmt rekommenderas!

  Fina skutor i Skudeshavn

 • Ragnar Ragnar

  10/7 Lysebotn till Stavanger 33 nm, S-SO 2-6 m/s regn

  Medvind in fjorden och medvind ut igen. Bra makrilldörj på vägen ut, tillräckligt för att bjuda tjejerna på stekt makrill 🙂

  Valborg i stort sällskap i Stavangers hamn

 • Ragnar Ragnar

  9/7 till Lysebotn. 22 nm, V 2-4 m/s, sol och moln

  Motor in till Lysebotn, sen buss upp på berget. Keragsbolten lockade och vi kom dit efter drygt 2 tim vandring. Härligt att sträcka på benen med fin fjällvandring med mycket upp och ner mellan dalar och kammar innan vi nådde det välkända turistmålet. Det var lite pirrigt att gå upp på stenen, inte så roligt att ramla ner i fjorden…

  • Mona

   Onekligen hissnande bild. Blir påmind om hur vackert Norge är! Det är väl inte ni som paraglider??
   Fortsatt go gli!
   Mona & Dan

 • Ragnar Ragnar

  8/7 till Lysefjorden via Stavanger. 61 nm, S-NV 2-6 m/s, sol 🙂

  Framme i Stavanger efter lugn segling förbi Järens rev. Kanske dags att byta upp sig till en större farkost??

 • Harald

  7/7 till Sirevåg. 57 nm, SO -> SV 2-7 m/s regn, mulet

  Efter en dygns väntan på lämpligt väder var det dags att runda udden vid Lista fyr. Morgonen hade hyfsat väder men tyvärr vinden rakt i näsan så det blev motor de första timmarna. Vinden skulle vrid sig , viket den senare gjorde och seglingen upp till Sirevåg gick med fina vindar men också med dimma och inslag med regn.

 • Karin Karin

  Va härligt ni roar er på land och vatten – ser ju finfint ut!
  Segling i morgon?
  Här i Dublin regnar det surprise men det gör inte så mycket för konferensen går av stapeln inomhus på Dublin castle och ikväll har vi varit på Ulysses (av bygdens son James Joyce)

 • Staffan Staffan

  Lillehamn von oben

 • Staffan Staffan

  Gubbs på utsikt! Ragnar har just trampat på en huggorm stjärt!
  Vi såg en till på vägen…

 • Staffan Staffan

  Lite blåsigt i mellanåt…

 • Carina Carina

  Ser ut som ni har härligt väder. Mycket bättre än vi har här!

 • Lars-Åke

  Är det Lillehavn vid Hornborsund? Det som ligger nordväst om Lillesand? Fortsätter det att blåsa kan jag rekommendera Lillesand, låg inblåst där 3-4 dagar förra året och gillade verkligen Lillesand. Åker ni dit kan du passa på att fråga hamnvakten om han tagit upp mitt ankare i den underbara naturhamnen Paradisbukta. Han lovade nämligen att göra det (och att höra av sig, vilket han förstås inte gjort :)).

  • Ragnar Ragnar

   Lillehavn på Lindesnes. Vi kom från Lillesand, fin liten by. AISen verkar ge fel position nu.

 • Ragnar Ragnar

  5/7 till Lillehavn. 81 nm, SV -> VNV 6-10 m/s, sol 🙂

  NV kuling 🌊 så vi ligger tryggt kvar i Lillehavn. Ingen hamnavgift, men ingen toa, el eller vatten. Vind- och solkraft håller batterierna bra, och friskt morgondopp i 14-gradigt vatten 😰

  • Gustav Gustav

   Vad härligt väder ni ser ut att ha! Mycket bättre än på Tjörn 🙂

   • Karin Karin

    Haha, kan se ut så på bilderna, men vädret är varannan dags. Igår upplevde vi dock Norges varmaste dag för året så det blev första doppet i norsk fjord – få se om det blir det enda, idag är det grått o svalt igen. Men vackert med alla dimhöljda bergstoppar!

 • Ragnar Ragnar

  4/7 till Lillesand. 13 nm, SV 4-8 m/s, sol 🙂

  Vi kom bara till Lillesand denna dag. Tidig start nästa morgon då Blindleia lockade med vacker inomskärsnatur och trånga passager som var väl utmärkta. Sen blev det kryss hela vägen till Lindesnes. Vinden ökade och planerna på att passera Lindesnes övergavs. Istället gick vi i Lillehavn.

 • Ragnar Ragnar

  3/7 till Grimstad. 131 nm, SV 6-12 m/s, sol 🙂

  Vi tänkte först mellanlanda i Skagen, men sydvästen lockade på GRIB-filen så vi styrde direkt mot Norge. Någon timme med sydlig vind, mest SSV och vi tog sikte på Arendal. Gropig sjö, ganska typisk för denna överresa, och vi höll en bog hela vägen till norska kusten. Lite sjösjuka, men i övrigt fin form på besättningen. Efter ett slag ned längs norska kusten anlände vi till Grimstad vid 08-tiden. God frukost i solskenet, några timmars sömn, och nu är vi på väg igen.

  Härlig segling när solen går ner i Västerhavet

  • Carina Carina

   Ser härligt ut på bilden, men när jag hör om hur sjön var är jag glad att jag inte är med ombord.

 • Carina Carina

  Verkligen kul att följa er resa. Såg ganska tidigt att ni ändrat era planer och att norska kusten är målet. Hoppas att allt är bra och hopppas se något på bloggen när ni kommit i land!

 • Karin Karin

  Va roligt att se Valborg stånka fram över Kattegatt via Vesselfinder, Verkar som Norge närmar sig och Skagen avlägsnar sig. Hoppas ingefäran hjälper mot vågorna o vinden!

 • Lars-Åke Berglund

  Följer gärna med er på seglingen!!

 • Ragnar Ragnar

  Vi planerar nu för sommarens långsegling, och Norge hägrar med vacker natur och möjligheter till gott fiske.

  • Christina

   Det skall bli ett nöje att följa er på er resa. Hoppas ni får fin segling o många upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.